11:11 beauty radar – Zašto nas je privukla nova Aveda x Iris Van Herpen praznična kolekcija

Tekst: Milena Veselinović

Kada se spomene kombinacija visoke mode i prirodne kozmetike, mnogi bi se zapitali kako te dve oblasti uopšte mogu zajedno?

Ali, kada kreativni umovi poput Iris Van Herpen, čuvene holandske kreatorke haute couture modnih linija, i renomiranog kozmetičkog brenda Aveda udruže snage, rezultat je ništa manje od impresivnog. U susret praznicima 2023. godine, predstavljamo vam kolekciju inspirisanu grčkom mitologijom i dubokom ljubavlju oba brenda prema prirodi.

Brendovi koji cene iste vrednosti

Iris Van Herpen već godinama svojim unikatnim kreacijama podseća na sklad između mode i prirode, koristeći reciklirane materijale poput plastičnog otpada iz okeana. Inspiracija za modne linije se oslanja na fluidnost prirodnih elemenata i sinergiju istih. S druge strane, Aveda se ističe upotrebom biljnih i prirodnih sastojaka u svojim proizvodima, što je rezultiralo dugogodišnjom saradnjom sa Iris na mnogim modnim revijama. Antoinette Beenders, viša kreativna potpredsednica u Avedi, ističe da je ova kolaboracija bila logičan korak: „Osećamo da su sinergije naših brendova veoma slične. Oba brenda se baziraju na održivosti, ali i inovacijama, posvećenosti prirodi i nauci.“

Susret mitologije i prirode

Praznična kolekcija pruža retku priliku ljubiteljima mode da osete esenciju Iris Van Herpen kroz set proizvoda za negu i dizajnerske aksesoare za kosu. Budući da se Iris fokusira isključivo na haute couture, njene kreacije su retko dostupne široj publici. „Usmerena sam na haute couture i slow fashion modu, pa su umetnički komadi koje pravimo za naše klijente dostupni u ograničenim serijama,“ ističe Iris. „Ova kolaboracija je predivno proširenje haute couture vizije prema široj publici.“

Od ultra-hidratantne nege, preko prirodno dobijenog botanical repair™ regeneratora za jačanje kose do elegantnog stilizovanja sa smooth infusion™, u kolekciji postoji nešto za svakog.

Jedinstvena kolaboracija između Iris Van Herpen i Avede je susret dve zajedničke vizije, dva sveta koji se spajaju i stvaraju nešto što je više od proizvoda – to je umetničko delo koje čeka da postane deo vaše svakodnevnice. Kroz ovu kolekciju, praznici 2023. godine će sigurno biti u znaku elegancije, prirode i, naravno, nezaboravnog stila. Cela kolekcija dostupna je ovde.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI