11:11 beauty radar – istražili smo najpopularnije K-beauty trendove koje možete primeniti na svojoj koži

Tekst: Milena Veselinović

Od fermentisanih proizvoda koji daju rezultate nakon prve upotrebe, do strpljivo definisanih rutina, Korejska beauty scena, poznata po inovacijama i predvodničkim trendovima u nezi, neprestano nas iznenađuje novim pristupima.

Ovog puta, zavirujemo u najnovije trendove i predstavljamo vam sastojke i rituale koji su trenutno na vrhuncu popularnosti.

Fermentisane komponente i gotove esencije

Poput fermentisane hrane koja je dobra za naš digestivni sistem, ovakve formulacije mogu napraviti čudesne rezultate na koži. Ovaj proces regularne sastojke čini četiri puta potentnijim nego u njihovom originalnom stanju. Među aktivnim sastojcima koji daju najbrže rezultate ističu se crveni pirinač, kao i mlečna i glikolna kiselina.

Upoznajte waterless beauty

Ovaj koncept podrazumeva proizvode za umivanje koji u sebi sadrže minimalne količine vode, što znači da su puni efikasnijih sastojaka, a ne dodataka. Zbog svoje osetljive formulacije, često su u prahu ili uljima i predstavljaju ekološki prihvatljiviji pristup nezi.

Intenzivna hidratacija, odnosno #skinflooding

Termin je postao popularan na TikToku i podrazumeva primenu različitih hidratantnih proizvoda, od laganih esencija, preko seruma do losiona i krema, radi duboke hidratacije. Ova tehnika je evolucija višestepene korejske rutine koja koristi slojeve hidratacije različitih tekstura koji se ređaju jedan preko drugog za najbolji učinak.

Ampule za lice – korejski staple

Svako ko sebe smatra skincare entuzijastom, verovatno je čuo za ovaj tip proizvoda. Ampule, superkoncentrovani serumi sa stabilnim sastojcima, prvo su postale popularne u Koreji, pre nego što su se probile na ostala tržišta. One omogućavaju primenu novih skincare tehnologija i bržu apsorpciju u kožu za vidljive rezultate.

UV zaštitni stikeri

Na golf terenima u Koreji popularne su velike, UV-zaštitne nalepnice koje korisnici najčešće stavljaju ispod očiju ili na obraze. Ove nalepnice, često izrađene od tkanine i hidrogela, kompaktne su, lako prenosive, a pružaju fizičku barijeru za dodatnu UV zaštitu. Napravljene su tako da ne izazivaju iritacije, a mogu se nositi na različitim delovima lica i tela.

Korejski trendovi u nezi neprekidno nas inspirišu svojom inovativnošću i efikasnošću. Od fermentisanih sastojaka, preko proizvoda koji su bogati aktivnim komponentama, do drugačije tehnike za maksimalnu hidrataciju, svaki od trendova nudi jedinstveni pristup. Usklađeni sa ekološkim standardima i težnjama ka održivoj lepoti, ovi načini ne samo da će biti upgrade vaše nege, već će vas dovesti korak bliže upoznavanju bogatstva i kreativnosti K-beauty industrije. 

Foto: Promo

POVEZANE VESTI