11 legendarnih modela satova na wish listama muškaraca

Tekst: Milena Veselinović

U eri pametnih telefona i drugih digitalnih naprava, zašto muškarci i dalje gravitiraju ka analognom prikazu vremena?

Stara poslovica kaže da je vreme novac, ali za mnoge muškarce, sat na njihovom zglobu predstavlja mnogo više od merne jedinice za vreme. To je simbol statusa, komad istorije, pa čak i modni dodatak koji može promeniti tok razgovora ili čak sudbinu večeri. Pripremite se da uronite u fascinantni svet muških satova, gde ćemo istražiti kultne modele koji su oblikovali vreme i stil kroz generacije.

Patek Philippe Nautilus je među najpoželjnijim u muškim krugovima. Zbog svog primamljivog plavog brojčanika, crnog horizintalnog gradijenta i atraktivnih zlatnih indeksa sa luminescentnim premazom, obožavan je od strane popularnih sportista, glumaca, poslovnih ljudi, ali i svih onih koji prate trendove.

Jaeger Le-Coultre Reverso Tribute poseduje muževno kućište od 18-karatnog zlata, više opcija boja za narukvicu izrađenu od kože aligatora, mehaničko ručno navijanje i dostupan je po ceni od 29.400 hiljada evra.

Svi Cartier satovi su za poželeti, zbog svoje sofisticirane linije i besprekornog timeless dizajna, ali ovoga puta izdvojili smo model Tank Louis, sa kvarcnim mehanizmom, elementima od 18k zlata i kaišem od kože aligatora. Na listi su i Omega Speedmaster Moonwatch, Vacheron Constantin Patrimony Date koji predstavlja Swiss made luksuznu intepretaciju večnog kalendara, sa zlatnim kućištem i ultra tankim mehanizmom debljine od samo 4.05 milimetara. Dostupan je po ceni od 103 hiljade evra.

Ovaj globalno prepoznatljiv brend ima dugu, bogatu istoriju i nasleđe. Rolex Oyster Perpetual 41 čini posebno safirno staklo otporno na ogrebotine, elegantni srebrni dizajn i automatsko namotavanje, a zajedno sa cenom od 6.350 evra ovaj Rolex ubrajamo u jedne od kultnih modela, cenjenih i u fashion krugovima. Više o njemu saznajte ovde.

hopard L.U.C. je među vrhunskim klasičnim satovima retro dizajna, a sa crnim brojčanikom, poklopcem kućišta od safirnog kristala i zlatnim detaljima na kopči, spada u luksuznije primerke na tržištu. Cena je nešto ispod 18 hiljada evra.

Hublot Classic Fusion sa svojim mat brušenim kućištem od 45mm čini jedan od masivnijih satova koji postoje, cenjen od strane muškaraca koji vole snažan i izdržljiv dizajn. Poseduje okvir od 18K zlata, crni gumeni kaiš i automatski mehanizam. Na našoj listi all time favorita nalazi se i Audemars Piguet Royal Oak Automatic, poseban ne samo zbog svog prepoznatljivog osmougaonog kućišta, već i kvalitetne integrisane narukvice i pouzdanog rada, koji ga čine modernom ikonom među satovima i kolekcionarskim primerkom. Primetan je i limitirani model Jacob & Co.EPIC SF24, koji ima interesantno kućište od roze zlata, zadnji deo izrađen od safira, automatsko namotavanje i kožni kaiš. Pažnju nam je privukao i TAG Heur Monaco, automatski hronograf sa čeličnim kućištem, robustnijeg dizajna od 39mm.

Kao sofisticirana mešavina mehanike i umetnosti, ovi kultni modeli nisu samo svedoci vremena u kojem živimo, već i čuvari priča, ambicija i života svojih vlasnika, kao i odlika njihovog stila. Stoga, kada sledeći put pogledate nekog muškarca i primetite sat na njegovom zglobu, setite se: nije pitanje koliko vremena ima, već kako ga koristi. I da, uvek je pravi trenutak da razmislite o još jednom satu u svojoj kolekciji.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI