11 iconic fashion look-ova kao inspiracija za Halloween

Tekst: Milena Veselinović

Zamislite da ovog Halloween-a umesto uobičajenih maski superheroja i filmskih likova koje su viđene toliko puta, vaša inspiracija potekne sa crvenog tepiha, iz sveta filmova ili muzičkih spotova.

Tradicionalni kostimi su uvek zabavni, ali zašto ne biste ideju potražili u nekom od najupečatljivijih trenutaka koji su preokrenuli fashion scenu kakvu poznajemo danas? Umesto da se maskirate u još jednu Catwoman ili Supermena, razmislite o tome da ove Noći veštica oživite neki ikonični momenat iz modne istorije.

11:11 inspiracija za autentični Halloween kostim:

1.Jennifer Lopez i čuvena Versace haljina: Prošetala ju je prvi put na dodeli Grammy nagrada pre 23 godine, a upravo je ova haljina inspirisala Google da pokrene Google Images kao novu platformu za pretragu fotografija. Ova ekstravagantna zelena toaleta sa dubokim dekolteom izazvala je pravu senzaciju i postala trenutak koji se pamti.

2.Shalom Harlow u kreaciji Alexandera McQueena: Ovaj impresivni dramatični performans na prolećnoj reviji 1999. godine postao je večna inspiracija mnogim dizajnerima. Kada je Shalom u beloj haljini istupilia na kružnoj podlozi izložena robotima sa sprejevima u boji, malo ko je pomislio šta će ovaj nastup doneti. Ako niste upoznati, predlažemo da pogledate delić revije ovde.

3.David Bowie u spotu za pesmu Rebel Rebel: Ikonični izgled muzičke zvezde koji je definisao pop i rock kulturu ali definitivno i modu sedamdesetih.

4. Karl Lagerfeld u svom prepoznatljivom stajlingu: Unisex outfit koji krase bela košulja, crne naočare i visoki okovratnik njegov su zaštitni znak. Obučete li se ovako ostavićete snažan utisak samosvesne osobe koja vlada modnim trendovima.

5. Kim Kardashian u Balenciaga haljini od lepljive trake: Da je moda idealan poligon za eksperimentisanje i igru, dokazala je Balenciaga prošle godine kada je rešila da pomeri granice i odabrala da Kim oblepi lepljivom brendiranom trakom. Ovaj neobičan izbor privukao je enormnu pažnju medija što i jeste bio cilj.

6. Bianca Jagger u YSL odelu na dan venčanja: Nekonvencionalan outfit za venčanje danas nije neuobičajen, ali daleke 1971. godine itekako jeste bio. Ono što se tada činilo kao hrabar izbor garderobe, kasnije je definisalo novu, slobodniju eru za čitavu generaciju žena. YSL strukirani beli sako i pantalone, simbol je elegancije koja izaziva divljenje i danas.

7. Madonna u čuvenom kupastom grudnjaku: Ovaj kostim kreirao je Jean Paul Gaultier, a nakon Madoninog nastupa je postao modni simbol osamdesetih.

8. Christy Turlington u Chanel couture haljini sa lancima: Oko ovog kostima biste morali malo više da se potrudite, budući da originalna haljina ima više nizova lanaca pripojenih na crnu haljinu ispod kolena. Ne zaboravite i aksesoare od perja za kosu.

9. Cher u osvetničkoj haljini sa dodele Oskara iz 1986. godine: Oduvek je važila za genija koji pomera granice show biznisa, a ovaj hrabar i nezaboravan izbor haljine bio je očekivan kada se o njoj radi. Kada se na crvenom tepihu pojavila oskudno odevena, sa upadljivim perjanim ukrasom na glavi, odmah se znalo da će taj momenat ostati upisan u modnoj istoriji.

10. Princeza Dajana u svojoj osvetničkoj haljini: Dok su oči svetske javnosti bile uperene u šokantan intervju princa Čarlsa, Dajana je te večeri prisustvovala događaju u Londonu na kojem je ponela čuvenu Revenge dress. Mediji su ovaj čin tumačili kao način da se osveti svom bivšem suprugu, ali pre svega kao simbol njene preporođene ličnosti i snažne nezavisnosti.

11. Elvira Hancock u haljini iz filma Scarface: Glamurozna i zavodljiva Michelle Pfeiffer fantastično je iznela dugačku, svetloplavu hajina sa visokim prorezom u jednoj od nezaboravnih scena ovog kultnog filma. Haljina je poslužila kao primer visoke mode 1980-ih godina, a lik Elvire Hancock je postao jedan od najprepoznatljivijih i najupečatljivijih u filmskoj industriji.

Foto: Promo

POVEZANE VESTI