11:11 astro zona – šta nam donosi početak 2024. godine

Tekst: Marija Tomić

Uveliko smo zakoračili u januar, no za dobre vesti nikad nije kasno!

Za ovaj mesec astrolozi najavljuju da će obilovati produktivnim trenucima. Ne propustite idealnu priliku da pokrenete važne projekte, jer će februar koji sledi doneti brojne izazove.

Bye, bye Retrogradni Merkuru

Pratili ili ne astrologiju i horoskopske teme, za njega ste sigurno čuli. Ozloglašen u narodu, osporavan od strane prokrastinatora, namrgođeni usporivač svakog poduhvata. Over and out, bar za sada. Zadaci koji su bili otežani u decembru odjednom će biti lakši, jer Merkur kreće direktno nakon 1. januara. Nema više prebacivanja odgovornosti – od nas sve zavisi! Jupiter, planeta sreće i blagostanja, nastaviće svoj put kroz Bika sve do 25. maja (kada prelazi u Blizance), obećavajući prosperitet i rast. Jedan od najboljih mladih Meseca videli smo 11. januara u Jarcu, koji je širom otvorio vrata za postizanje velikih ciljeva, uključujući i finansijske. Jupiter i Saturn su u skladnom aspektu, pružajući strukturu i podršku vašim planovima. 19. januar biće idealan za potpisivanje važnih dokumenata, kada Merkur pravi trigon sa Jupiterom. Go for it!
Ono čemu ćemo svedočiti prvi put u našem postojanju, je istorijski trenutak koji nastupa 20. januara, kada Pluton ulazi u Vodoliju, prvi put još od velike Američke revolucije. Njemu je potrebno impresivnih 248 godina da obiđe oko Sunca, a tranzit kroz Vodoliju, koji traje sve do 19. januara 2044. godine, obeležiće značajne društvene i tehnološke promene. Pun Mesec u Lavu 25. januara donosi dobre vesti, uprkos pokušajima Plutona da stvori problem jer će njega nadvladati pozitivne vibracije drugih planeta. Uran kreće direktno 26. januara, a to može biti još jedan znak da stvari napreduju snažno. Od 26. do 29. januara, serija srećnih vibracija završava mesec osećajem da život može biti ispunjen radošću i prosperitetom. Tako da, prepare for the good things, dignite sidra i plovite napred!

Ovan: Nailazi novi talas optimizma, naročito kada je reč o karijeri, a očekuje se manje prepreka i efikasnija komunikacija. Moguće unapređenje ili povećanje prihoda, uz osećanje veće stabilnosti na poslu. 

Bik: Ako je uspeh u karijeri važan, ovo je idealno vreme kada Bikovi mogu stvoriti ozbiljno ime za sebe. Saturn, planeta odlučnosti predvodi promene, a harmoničan odnos sa Jupiterom obećava uspeh. 

Blizanci: Zahvaljujući dobrom položaju Urana, očekuju se ugodne finansijske vesti, i sreća koja proizlazi iz pozitivnog uticaja Saturna. 

Rak: Izražen  fokus na međuljudske odnose, posebno na emotivnog partnera ili poslovnog saradnika. Novi mesec u Jarcu, 11. januara, nagoveštava srećan period aktivnosti na emotivnom planu. 

Lav: Tokom ovog meseca akcenat je na očuvanju zdravlja i izgradnji profesionalnog ugleda sa posebnom pažnjom na finansijski napredak. 

Devica: Više planeta naći će se u petoj kući prave ljubavi u znaku Jarca, pa ovaj period obećava izgradnju odnosa koji će trajati. 

Vaga: Početak godine donosi odlične mogućnosti za renoviranje i osveženje životnog prostora. Motivacija i energija za planiranje su prisutni, kao i poboljšanje društvenog života. Vage će se osećati u svom elementu na svakom okupljanju u predstojećem periodu. 

Škorpija: Sve je u znaku izazova i prilika u pregovorima i poslovnim partnerstvima, a uz Urana u Biku, sve ukazuje na to da će ishod biti pozitivan. 

Strelac: U Novu Godinu ulazi se sa čvrstom odlukom da se poboljša finansijsko stanje, a astrološki uslovi su idealni za to. Povoljne su mogućnosti za traženje povišice ili pronalaženje bolje plaćenog posla. 

Jarac: Optimizam u narednim nedeljama doneće veću kontrolu nad događajima, bolje kreativno izražavanje, više srećnih momenata i iznenađenja u ljubavi. 

Vodolija: Idealno je vreme za privatnije odmore nakon užurbanog prazničnog perioda, kao i da se posvete privatnim interesima i projektima, uz očekivanu podršku najbližih. 

Ribe: Januar donosi promenu ritma, naglašava društveni život i radost susreta sa prijateljima i porodicom.

Astrološki posmatrano ovaj januar pretenduje da bude mesec pun mogućnosti, zanimljivih transformacija ali i preko potrebnog ličnog rasta. Iskoristite ove astrološke smernice kako biste maksimalno iskoristili dane pred vama. Imajte na umu da ništa nije predodređeno, a uspeh zavisi od vaših napora i uloženog vremena. U saradnji sa svemirom, svako od nas može da ostvari svoje ciljeve. Srećno na ovom uzbudljivom putovanju kroz januar 2024.!

Foto: eleven eleven

POVEZANE VESTI